My Blog

My WordPress Blog

Provfilmning

Många har frågat mig vad det var jag gjorde i Stockholm igår, egentligen. Det är min plikt att svara på detta såklart.

Men först måste jag gå tillbaka till i lördags. Jag och min granne, skulle fotas, och mitt under sminkningen eller något sådant, så ringer en kille som heter Magnus. Tyvärr hann jag inte ta samtalet eftersom jag var upptagen. Glad i hågen ska jag lyssna av mitt mobilsvar, döm om min förvåning, när jag hör något sånt här i luren: “Hej, jag undrar om du skulle vilja och provfilma för en matvarukedja……osv… ” Känslan i magen går inte beskriva….en blandning mellan förtjusning och panik. Så det första jag gör är att skicka iväg ett sms till min sambo, och fråga om vi ska åka till Stockholm i helgen. – Självklart!, säger han. Svälj, host, fniss…..magkniiiip!

Jag ringer tillbaka till Magnus, när jag ääääntligen är hemma igen. Jag bör tillägga att jag är registrerad på ett eventföretag, och det var där de fått tag på mig. I telefonsamtalet som följer, kommer vi överens om att jag ska infinna mig måndag kl 15. Varpå han mailar mig ett manus. Det är en reklamfilm för en stor svensk matvarukedja, som bla Felix Herngren regisserar. Jag blir skitskraj, men på ett positivt sätt. Denna mix av känslor resulterar ändå i att det blir rödvinsdrickande och galej på stan.

Min sambo, måste jobba på måndagen. Så jag får åka själv. In i det sista försöker jag dra mig ur, men glad i hågen bokar han mina tågbiljetter. Igår morse var jag nervös, illamående hela vägen på tåget. Men jag hittade dit, gjorde det jag skulle och spatserade sen ner till Gamla Stan. Gick och strosade, unnade mig en fin grekisk sallad, kikade lite på Riksdagshuset, sen åkte jag hem.

Hur inspelningen gick? Ja, det återstår att se…men jag har aldrig känt mig så töntig i hela mitt liv. En finfin småländsk dialekt i en reklamfilm, på nationell TV…nej, jag tror inte jag får den rollen. Men det gör verkligen ingenting. För jag har fått mig ett litet äventyr, en liten kick, och ja, det är ju inte förrän man provar som man lär sig.

Ha en fin vecka, kära läsare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *